Hlavní obsah

Stolní tenisté na Světovém poháru prohráli s Koreou i Rakouskem

MAGDEBURK

Čeští stolní tenisté podlehli na Světovém poháru družstev v Magdeburku favorizovaným Korejcům i Rakušanům a ztratili šanci na postup do semifinále. Jediný bod českého týmu v utkání s vicemistry světa Korejci získal Tomáš Pavelka, jenž senzačně porazil O Sang Una ve čtyřech setech. Porážku s Rakušany zmírnil Petr Korbel výhrou nad Wernerem Schlagerem rovněž v poměru 3:1.

Článek

Přes odpolední prohru s asijskými favority čeští reprezentanti podle trenéra Tomáše Demka výkonem nezklamali. Kouč jen litoval, že mu nevyšlo nasazení hráčů. "Bohužel to dopadlo úplně jinak, než jsem předpokládal. Nepočítal jsem, že dají obranáře na jedničku. Tím pádem hrál Joo (Se Hjok) hned s Korbelem a to jsme nechtěli," řekl spolupracovníkovi ČTK.

Vyzdvihl nicméně kvalitu asijského soupeře. "Mají tři hráče ve světové patnáctce a to mluví za všechno. Zvláštní ocenění zaslouží Tomáš Pavelka, porazit sedmého hráče světa, to je super výsledek," dodal Demek.

Večerní porážka s rakouským týmem jej mrzela mnohem víc. "Je to škoda. Tentokrát mi sestava vyšla, ale zklamala mě čtyřhra. To byl kámen úrazu. Věřil jsem, že pokud debl vyhrajeme, můžeme pomýšlet i na celkové vítězství, ale naši hráči udělali příliš mnoho nevynucených chyb a soupeř byl i celkově vyrovnanější," řekl Demek.

Rakušané i Korejci už mají jistý postup do semifinále stejně jako z "áčka" hlavní hvězdy z Číny. Z obou čtyřčlenných skupin projdou dál dva celky. V posledním utkání se čeští stolní tenisté utkají v sobotu od 13:00 s domácím Německem.

Muži:
Skupina A:
Čína - Rusko 3:0, Hongkong - Francie 3:0, Čína - Hongkong 3:1, Francie - Rusko 3:0.
Skupina B:
ČR - Korea 1:3 (Korbel - Joo Se Hjok 0:3 (-6, -7, -7), Pavelka - O Sang Un 3:1 (9, 13, -4, 7), Klásek - Joo Se Hjok 1:3 (-3, -9, 7, -5), Klásek, Pavelka - Ryu Sung Min, O Sang Un - 0:3 (-7, -5, -8).
ČR - Rakousko 1:3 (Pavelka - Čchen Wej-sing 1:3 (-8, 7, -6, -1), Korbel - Schlager 3:1 (7, 7, -7, 8), Pavelka, Gavlas - Čchen Wej-sing, Gardos 0:3 (-6, -6, -6), Gavlas - Schlager 1:3 (-9, 9, -7, -7).
Rakousko - Německo 3:1, Korea - Německo 3:2.
Ženy:
Skupina A:
Čína - Maďarsko 3:0, Německo - Japonsko 3:1, Čína - Japonsko 3:0, Maďarsko - Německo 3:1.
Skupina B:
Korea - Hongkong 3:0, Rakousko - Bělorusko 3:2, Hongkong - Bělorusko 3:2, Korea - Rakousko 3:2.

Reklama