Hlavní obsah

Rychlobruslařka Sáblíková vyrazila za přípravou na ledě do Německa

Rychlobruslařka Martina Sáblíková dokončila v tomto týdnu třetí ročník sportovního gymnázia Vincenta Makovského v Novém Městě na Moravě a v pátek vyrazila trénovat na ledový ovál do Erfurtu. V Německu se bude úřadující mistryně Evropy, světa a vítězka Světového poháru připravovat na ostrý start letošní sezóny.

Článek

První závod ji čeká v druhém listopadovém víkendu v Salt Lake City, kde bude zahájen Světový pohár na dlouhých tratích.

"V průběhu deseti dnů bychom měli najezdit asi 350 až 450 kilometrů," řekl ČTK trenér Petr Novák. V Erfurtu, kde Češi trénují pravidelně, se bude připravovat prakticky kompletní Novis team. "Tedy jedenáct závodníků. Chybí pouze Karolína Erbanová, která si při tréninku v Collalbu zlomila klíční kost. Zítra ji čeká operace," uvedl Novák.

Erbanová se zranila letos již podruhé, v létě si zlomila klíční kost při tréninku na kole, nyní na kolečkových bruslích. "Je to smůla. Na druhou stranu se ale při vyšetření ukázalo, že jí kost špatně srostla, takže by v budoucnosti stejně musela na operaci. Tahle ji už bude mít za sebou," podotkl trenér, podle kterého se bývalá hokejistka vrátí na ovály ještě v této sezóně.

Z Německa by se česká výprava měla vrátit 15. října, o sedm dní později rychlobruslaři odletí do zámoří. Společně s Novákem odcestují Sáblíková, Andrea Jirků a trio juniorů Zdeněk Haselberger, Pavel Kulma a Milan Sáblík. "Bude to příjemná změna, že tam nebudeme samy holky jako v předešlých letech. Budou tam i kluci, kteří se o nás postarají," pochvalovala si Sáblíková, která v Salt Lake City v březnu vybojovala dvě zlaté medaile na mistrovství světa.

Reklama