Hlavní obsah

Nigerijský boxer Peter byl třikrát na kolenou, ale získal titul

NEW YORK

Třikrát ho soupeř Jameel McCline srazil na podlahu ringu, jenže nigerijský boxer Samuel Peter se pokaždé dokázal postavit na nohy a nakonec vybojoval titul profesionálního mistra světa v těžké váze. Amerického soupeře v newyorské Madison Square Garden udolal na body.

Článek

"Když mě poslal dolů, řekl jsem si: ne ne, já jsem šampion a musím ten pás obhájit," uvedl sedmadvacetiletý Peter, šampión organizace WBC. Mezi profesionály vyhrál 29. zápas, poražen odcházel jen jednou.

Americkému boxerovi Jameelu McClineovi se tak ani na čtvrtý pokus nepovedlo vybojovat titul profesionálního mistra světa .

O deset let starší McCline, který těžil z téměř dvoumetrové postavy, v úvodu na svého rivala tvrdě útočil a dostal ho do úzkých. Od čtvrtého kola se však karta obrátila, Peter sbíral bod za bodem a nakonec vyhrál u všech tří rozhodčích.

"Mohl jsem ho dorazit. Mohl jsem, ale nedokázal to. Myslel jsem, že ho mám, ale dostal se z toho, a proto je pořád mistr světa," prohlásil Američan.

Peterovi připadl titul WBC poté, co jeho držitel Rus Oleg Maskajev odstoupil ze vzájemného souboje kvůli zranění zad. Ani nigerijskému boxerovi se nevyhnuly zdravotní problémy, během přípravy na zápas s McClinem si prý zlomil levou ruku.

McCline se krátce před sobotním duelem dostal do podezření z dopingu. Podle listu Daily News během uplynulých dvou let obdržel steroidy, růstové hormony a další nepovolené prostředky v hodnotě 12 tisíc dolarů. Informace začali vzápětí prověřovat zástupci Newyorské sportovní komise.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články