Hlavní obsah

Chrudim uspořádá čtvrtfinále pohárové soutěže futsalistů

CHRUDIM

Futsalisté Chrudimi budou od pondělí do čtvrtka hostit čtvrtfinálový turnaj UEFA Cupu, do kterého postoupili v září bez velkých potíží rovněž ve vlastním prostředí. Na chrudimském zimním stadiónu se vedle domácího týmu představí ještě kazašský celek Kairat Alma-Ata, bratislavský klub Slov-matic a belgický mistr Topsport Antverpy. Turnaj dnes pořádající klub prezentoval na tiskové konferenci.

Článek

Chrudimští šli do soutěže s nevelkými ambicemi, ale nakonec ani postup ze skupiny do finálového turnaje futsalové obdoby Ligy mistrů nepovažují za nereálný. Soudí tak alespoň prezident klubu František Tichý. "Tým si věří, ale hodně bude záležet na podpoře diváků. Určitě je to hratelná skupina, los byl pro nás příznivý. Kdyby nám například přisoudil Dynamo Moskva se spoustou vynikajících brazilských reprezentantů, naděje na postup by byly mizivé," soudí funkcionář.

Klub kvůli splnění dalšího postupného cíle pracuje na posílení již tak silného kádru. Jednou z posil by měl být reprezentant Tomáš Sluka, druholigový fotbalista Opavy a futsalový hráč Jistebníku.

Na rozdíl od minulé fáze soutěže do finále postoupí pouze vítěz, závěrečný turnaj by se měl hrát mezi 24. a 26. dubnem příštího roku. "Sice jsme považováni za skromný celek, ale na Final Four bych s našimi borci rád vyrazil," řekl Tichý.

Stejskal: Favoritem je Kairat

Realisticky vidí šance trenér futsalistů ERA-PACK Chrudim Ota Stejskal. "Postoupit může kterýkoliv tým. Podle mě je mírným favoritem kazašský Kairat s pěti až šesti Brazilci, ale bratři Marešové již proti nim hráli. Spoléháme na jejich zkušenosti a bojovnost našeho celku," připomněl kouč, na čem staví český tým.

Něco prý ví také o slovenském celku, zatímco o dalších soupeřích teprve informace získává. "Kairat a Slov-matic si prohlédneme v prvním vzájemném utkání. S Antverpami musíme začít opatrně a počkat, s čím vstoupí do turnaje. Věřím však, že naši hráči se žádného soupeře nezaleknou a budou bojovat o postup," prohlásil Stejskal.

Ředitelem turnaje je stejně jako v základní skupině fotbalový internacionál Luboš Kubík, který se těší, že zápasy přitáhnou hodně fanoušků. "Rád bych pozval všechny příznivce dobrého futsalu na všechny tři hrací dny, protože uvidí špičkový sport," řekl Kubík.

Vstupné na jednotlivé zápasy turnaje bude 60 korun pro dospělé muže, důchodci a ženy zaplatí polovinu, invalidé a děti do 150 centimetrů výšky mají vstup zdarma.

Program zápasů Chrudimi:
Pondělí 15. října:
20:00 Chrudim - Antverpy.
Úterý 16. října:
18:00 Chrudim - Bratislava.
Čtvrtek 18. října:
19:30 Chrudim - Alma-Ata.

Reklama

Související témata: