Hlavní obsah

Na evropském šampionátu v boxu se představí čtyři Češky

Čtyři české reprezentantky se v příštím týdnu představí na mistrovství Evropy v boxu, které proběhne v dánském městě Vejle. Navázat na zisk bronzové medaile z loňského šampionátu se bude snažit Martina Schmoranzová, umístění na pomyslných stupních vítězů si za cíl vytkla Danuše Dilhofová. Překvapit se budou snažit Arleta Krausová a Věra Koričanská.

Článek

"Největší šanci prosadit se má Schmoranzová, která vyhrála srpnový turnaj v Maďarsku. Díky tomu si udělala i jméno u rozhodčích, což je v boxu důležité," řekla trenérka Šárka Stoklásková.

Reprezentantky mají letos za sebou už tři mezinárodní turnaje, což by se mohlo na jejich výkonech pozitivně projevit. "Jsou rozboxované, navíc znají lépe i soupeřky. S některými se už potkaly, takže můžeme podle toho například upravovat taktiku," pochvalovala si žena, která se jako první Češka začala v tuzemsku věnovat boxu a získala i medaili na kontinentálním šampionátu.

O tom, zda Češky uspějí, rozhodne i los a konkurence v jednotlivých váhových kategoriích. "Snad budeme mít štěstí a hned v prvním kole holky nenarazí na mistryně. Hlavně v nižších kategoriích totiž rozhodují zkušenosti," přála si Stoklásková, která se svými svěřenkyněmi do Dánska odcestuje v neděli.

Nominace:
Arleta Krausová (do 57 kg), Danuše Dilhofová (60), Věra Koričanská (66), Martina Schmoranzová (70).

Reklama