Hlavní obsah

Sychra přišel v dramatickém rozstřelu o vítězství ve finále SP

BĚLEHRAD

Až po dlouhém a dramatickém rozstřelu přišel český skeetař Jan Sychra o vítězství ve finálovém závodu Světového poháru v brokové střelbě. Až čtyřiadvacátá přidaná rána totiž dnes v Bělehradu rozhodla o triumfu letošního mistra světa George Achilleose z Kypru, svěřence českého trenéra Petra Málka.

Foto: PRÁVO

Jan Sychra - archivní fotografie.

Článek

Sychrovi přitom po třech středečních položkách patřilo až šesté místo z jedenácti účastníků finálové soutěže, dnes však byl ve zbytku základní části stoprocentně úspěšný a posunul se do čela. Stejný nástřel 122 bodů měli také Achilleos a Rus Valerij Šomin a všichni tři poté bezchybně zvládli i finálovou pětadvacítku.

Pokračovalo se tedy rozstřelem, v němž Šomin odpadl už po pěti ranách, ale zbylá dvojice pokračovala v boji o zlato ještě dlouho dál. Nakonec rozhodla až čtyřiadvacátá rána: kyperský střelec letící terč trefil, Sychra minul.

"Byl to těžký závod, ale také nádherný závěr sezony, v níž jsem vystřílel účast na olympiádě v Pekingu. Základní závod mi vyšel velmi dobře, ve finále z nejlepších nechybil nikdo a rozstřel pak byl neskutečně dlouhou loterií," řekl Sychra spolupracovníkovi ČTK.

Soutěž v trapu vyhrál Ital Erminio Frasca, který ve finále vymazal tříbodovou ztrátu na krajana Massimiliana Molu a v rozstřelu nad ním zvítězil 3:2. Slovák Erik Varga skončil na čtvrtém místě.

Bělehradské závody už nemají žádný vliv na olympijskou nominaci do Pekingu, kterou pro Českou republiku v letošní sezoně vystřílelo třináct reprezentantů včetně Sychry. Finále SP zakončí sobotní dvojitý trap bez české účasti.

Výsledky:
Skeet: 1. Achilleos (Kypr) 147 (122+25/v rozstřelu 24), 2. Sychra (ČR) 147 (122+25/v rozstřelu 23), 3. Šomin (Rus.) 147 (122+25/v rozstřelu 5).
Trap: 1. Frasca 140 (117+23/v rozstřelu 3), 2. Mola (oba It.) 140 (120+20/2), 3. Alipov (Rus.) 139 (119+20).

Reklama