Hlavní obsah

Chrudimští futsalisté se do Final Four neprobojovali

Futsalisté Chrudimi těsně nedosáhli na postup do elitní čtveřice evropské pohárové soutěže Futsal Cup. V rozhodujícím utkání chrudimské kvalifikační skupiny dnes český mistr prohrál s kazašským celkem Kajrat Almaty 4:5, třebaže dlouho vedl a k historickému postupu mu stačila i remíza.

Článek

V zaplněné hale šli v 9. minutě do vedení domácí hráči, po sourozenecké spolupráci skóroval Michal Mareš. Na kazašské vyrovnání ještě do poločasu odpověděli Roman Mareš a Mikan, po změně stran pak potrestal jeden z výletů soupeřova brankáře opět Roman Mareš a střelou přes celé hřiště zvýšil na 4:2.

Kajratu ale stačilo k vymazání dvougólové ztráty jen několik sekund a dlouhodobé obléhání chrudimské branky pak hostům vyneslo i rozhodující pátý gól. V 36. minutě posunul Almaty do finálového turnaje Brazilec Cacau, závěrečná domácí power play už kýženou změnu skóre nepřinesla.

Postup do závěrečného turnaje Futsal Cupu si už před Kajratem Almaty zajistily i ruský Jekatěrinburg a španělský celek El Pozo Murcia. Final Four se bude hrát 24. až 26. dubna příštího roku.

Výsledky:
Era-Pack Chrudim - Kajrat Almaty 4:5 (3:1), Slov-matic Bratislava - FT Antverpy 5:5 (2:1).
Konečné pořadí:
1. Kajrat Almaty 9 b., 2. Era-Pack Chrudim 6, 3. Slov-matic Bratislava 1, 4. FT Antverpy 1.

Reklama

Související témata: