Hlavní obsah

Draci Brno získali třináctý titul baseballových mistrů

BRNO

Baseballisté týmu AVG Draci Brno získali potřinácté za sebou titul mistrů extraligy. Ve třetím finále s městským rivalem MZLU Express Brno v neděli zvítězili 3:0 a celou sérii vyhráli 3:0 na zápasy. Ziskem titulu oslavili Draci před zaplněnými tribunami 35. výročí založení svého klubu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Při absenci nejlepšího nadhazovače Expressu Leoš Kubáta, který odházel celý sobotní zápas, splnili Draci roli velkého favorita. Na nadhazovačský kopec se postavil v týmu Express teprve osmnáctiletý Vojtěch Jelínek, kterému proklouzl hned ve druhé směně zkušený Pavel Budský pro první bod. Naopak nadhazovač Draků Martin Schneider pustil pouze tři pálkaře soupeře na první metu.

V páté směně při Břeňově odpalu doběhl pro druhý bod Jakub Hajtmar, který potvrdil vítězství a titul dalším doběhem v sedmé směně. Hráči MZLU už nedokázali odpovědět. Naopak v deváté směně Schneider vyautoval Tomáše Ovesného a definitivně rozhodl o triumfu Draků, kteří si hned zatančili vítězné kolečko.

"Nedělní zápas byl o jediném muži a tím byl Martin Schneider, který odvedl neskutečný výkon. Pouze tři hráče soupeře pustil na první metu. Něco podobného se stane jednou za tisíc zápasů. Na našich pálkařích sice byla vidět únava, ale odvedli jsme velmi dobrý výkon," řekl trenér Draků Arnošt Nesňal.

Kouč MZLU Express Hynek Čapka neskrýval zklamání. "Chyběla nám na pálce síla. Ale série se rozhodla hned v prvním zápase, kdy jsme neudrželi v poslední směně dvoubodový náskok," uvedl.

Výsledek - finále:
AVG Draci Brno - MZLU Express Brno 3:0 (konečný stav série: 3:0).

Reklama

Související témata: