Hlavní obsah

Chládek prohrál na úvod MS v boxu s Litevcem Kavalauskasem

CHICAGO

Hned v prvním kole skončilo pro Zdeňka Chládka mistrovství světa v boxu. Bronzový medailista z letošního juniorského mistrovství Evropy nestačil v Chicagu ve váhové kategorii do 64 kilogramů na Litevce Egidiuse Kavalauskase, kterému v úterý podlehl 17:19 na body a přišel o první šanci kvalifikovat se na olympijské hry v Pekingu.

Článek

Chládek vyhrál v souboji s Kavalauskasem první kolo a ještě po druhém vedl (7:5), ale další dvouminutovku prohrál 3:8, což rozhodlo. Pak mu nepomohl ani fakt, že závěrečné čtvrté kolo opět těsně vyhrál. "Chládek bojoval jako lev, útočil, ale dělal technicko-taktické chyby," uvedl reprezentační šéftrenér Svatopluk Žáček pro ČTK. Podle dvou z pěti bodových rozhodčích byl Chládek dokonce lepší.

Zbývajících osm českých boxerů se v Chicagu představí v dalších dnech. Hned polovina z nich vstoupí do šampionátu ve středu, kdy se představí Antonín Lazok proti Carlosi Zambano Corodovovi z Peru (do 57 kg), Jan Sojka se utká s Uzbekem Eišodem Rasulovem (74), Lukáš Viktora se Sebastianem Lairmeirem z Kanady (91) a Vladimír Průša s Mohamedem Amanessim z Maroka (nad 91). Dvojice František Fáber (51) a Štěpán Horváth měla štěstí při losu a byla nasazena přímo do druhého kola.

Hned úvodní den MS přinesl i jedno velké překvapení. Už v prvním kole kategorie do 64 kg byl vyřazen olympijský vítěz z Atén Manus Boonjumnong z Thajska, který nestačil na Japonce Masacugu Kawačiho a prohrál s ním 9:14 na body.

Reklama