Hlavní obsah

Hudler zatím zůstává doma, nemá vízum

PRAHA

Nástup na plánované minisoustředění vybrané skupiny hráčů z NHL na Floridě musí český hokejový talent Jiří Hudler kvůli chybějícímu pracovnímu vízu minimálně o týden odložit. Do společné přípravy se tak zapojí až začátkem srpna.

Foto: ČTK-Alexandra Mlejnková

Jiří Hudler prozatím za moře neodcestoval - zatím mu stále chybí pracovní vízum.

Článek

"Nic se neděje, i tak bude mít v zámoří na trénink dostatečnou dobu. Plných šest týdnů," upřesnil pro Pavel Maršoun z poradenské agentury Sportrust Associates International (SAI) plán nové akvizice Detroitu. Už nyní se v tamním vlhkém podnebí potí Lukáš Krajíček a Jaroslav Svoboda. "Dávky jim ordinuje vyhlášený kondiční trenér, který spolupracoval i s tenistou Samprasem," dodal Maršoun.

Devatenáctiletý Hudler, účastník letošního světového šampionátu dospělých i juniorů, podepsal 7. července s desetinásobným vítězem Stanleyova poháru tříletou smlouvu, která mu podle zámořského tisku může celkově vynést až 2,5 miliónu dolarů. Cílem postavou sice nevysokého, ale technicky vytříbeného centra je získat místo v prvním týmu. Na cestu by se měl vydat 1. nebo 3. srpna.

Za moře s Bednářem

V tuzemsku se vsetínský forvard připravoval společně s Jágr týmem v Prostějově pod dohledem Mariana Jelínka, nyní tuží svalstvo v posilovně v Praze. Pobyt na Floridě pro něho bude současně jakýmsi jazykovým kurzem a průpravou angličtiny, bez níž se stejně jako bez poctivé přípravy v NHL neobejde.

Spolu s Hudlerem zřejmě do zámoří odcestuje i Jaroslav Bednář, další hokejista, jehož zájmy SAI zastupuje. Floridský útočník se stále nedohodl s tamními Panthers na znění nové smlouvy a svůj případ se rozhodl předat arbitráži. Ihned poté, co padne verdikt, se Bednář hodlá připojit na kempu k ostatním.

Reklama

Související témata: