Hlavní obsah

Fáber i Průša na mistrovství světa v boxu končí

CHICAGO

Vysokými porážkami skončilo pro Františka Fábera a Vladimíra Průšu mistrovství světa v boxu. V Chicagu nestačil Fáber, který měl v prvním kole volný los, na kazašského spolufavorita váhové kategorie do 51 kg Mirata Sarsembajeva a po statečném boji mu podlehl 6:16. Průša neměl v nejtěžší třídě nad 91 kg šanci proti Bulharovi Kubratu Pulevovi.

Článek

České výpravě tak zbyl ve hře z devíti reprezentantů už pouze Štěpán Horváth, který po volném losu v prvním kole devětašedesátky nastoupí  v neděli proti Vitaliji Grušacovi z Moldavska.

Fáberovi přisoudil los bronzového medailistu z minulého MS v Číně a soupeř potvrdil roli favorita. Minimálně inkasoval a český bojovník jej těsně předčil jen v posledním kole za rozhodnutého stavu. "Fáber nešel prohrát, ale jsou prostě věci, které se nedají přeskočit. Franta se nepodělal, snažil se a bojoval až do úplného konce, ale neměl na něj," uvedl pro ČTK reprezentační trenér Svatopluk Žáček.

Průšův druhý soupeř na MS má také ve sbírce bronz z Číny, navíc i z loňského mistrovství Evropy; k tomu měl výraznou výškovou převahu. Podle Žáčka Průša boxoval proti favoritovi odevzdaně, prohrál proto jednoznačně 3:21. "O nic se nepokusil, až v závěru předvedl náznak, se kterým by měl šanci něco udělat, kdyby začal dřív. Respekt z jeho strany byl ale příliš velký," konstatoval Žáček k výkonu boxera, který v prvním kole vyřadil Mohameda Amanissiho z Maroka.

Výsledky - 2. kolo:
Do 51 kg: Sarsembajev (Kaz.) - Fáber (ČR) 16:6.
Nad 91 kg: Pulev (Bulh.) - Průša (ČR) 21:3.

Reklama