Hlavní obsah

Hvězdný baseballista Rodriguez opouští Yankees

NEW YORK

Nejlépe placený baseballista v MLB Alex Rodriguez se rozhodl předčasně ukončit kontrakt ve slavném klubu New York Yankees. Tři roky před vypršením desetileté smlouvy na 252 miliónů dolarů využil Rodriguez podle zámořských médií klauzuli o možnosti zrušit angažmá a jako takzvaný volný agent může jednat o novém působišti.

Článek

Rodriguez uzavřel před sezónou 2001 nejlukrativnější kontrakt v dějinách sportu s Texasem Rangers, o tři roky později převzali jeho smlouvu Yankees, historicky nejúspěšnější klub MLB.

Dvaatřicetiletý Rodriguez byl nejobávanějším pálkařem čerstvě skončené sezóny, v srpnu se stal nejmladším hráčem, který v kariéře odpálil nejméně 500 homerunů. Opakovaně však nedokázal své kvality prodat v play-off, kde letos Yankees vypadli hned v prvním kole, což se slavnému klubu stalo potřetí za sebou.

Rodriguez své rozhodnutí, kterým rezignoval na zbývajících 72 miliónů dolarů ze zbytku smlouvy, zdůvodnil nejistou perspektivou Yankees i vzhledem k odchodu kouče Joea Torreho, jenž po sedmi letech čekání na titul odmítl prodloužit smlouvu. Hráčův manažer Scott Boras se nechal slyšet, že je připraven jednat o novém kontraktu se všemi kluby včetně Yankees.

Reklama