Hlavní obsah

Ostravu čeká generálka na florbalové MS

PRAHA

Jeden z vrcholů domácí florbalové sezóny se odehraje o nadcházejícím víkendu v Ostravě. Nová multifunkční hala vedle ČEZ Areny bude hostit Škoda Floorball Cup, jeden z podniků letošní Euro Floorball Tour. Vedle českých reprezentantů se představí evropská elita ze Švédska, Finska a Švýcarska.

Článek

Špičkový florbal zavítá do Ostravy třináct měsíců před mistrovstvím světa, které Česko uspořádá ve dnech 6. - 14. prosince příštího roku. „Víkendová akce v Ostravě bude generálkou před mistrovstvím světa nejen pro reprezentaci, ale především pro halu, v níž se během šampionátu odehrají utkání divize B,“ uvedl na úterní tiskové konferenci prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Trenéři české reprezentace pozvali na turnaj devět krajánků ze švýcarské ligy, které chtějí otestovat s výhledem na mistrovství světa. Mezi zahraničními posilami je hned sedm vicemistrů světa z roku 2004, nechybějí Radim Cepek, Radek Sikora, Tomáš Trnavský a Aleš Zálesný.

„Během posledního roku jsme při mezistátních zápasech vyzkoušeli hráče z naší extraligy, v Ostravě chceme prověřit většinu českých hráčů ze dvou nejvyšších soutěží ve Švýcarsku. Po nepříliš povedeném závěru posledního MS prospěla oběma stranám jistá pauza a pro nás je nyní nejpodstatnější, že všichni krajánci mají velkou chuť poprat se o nominaci na domácí MS,“ uvedl kouč Zdeněk Skružný.

Škoda Floorball Cup 2007 - program
Pátek 2. listopadu
16:00Švédsko - Švýcarsko
19:00Česko - Finsko
Sobota 3. listopadu
17:00Finsko - Švédsko
20:00Česko - Švýcarsko
Neděle 4. listopadu
11:00Švýcarsko - Finsko
15:00Česko - Švédsko

Dvě utkání v přímém přenosu 

Na české hráče ve švýcarské lize se byl Skružný spolu se svým kolegou Davidem Zlatníkem osobně podívat minulý víkend. „Skoro všechny krajánky jsme viděli v akci a zejména Zálesný přijíždí v dobré formě. Švýcarská liga se hraje ve vyšším tempu než naše extraliga a na jiné úrovni je i co se týká taktiky. A to jsme neviděli top týmy,“ podotkl Zlatník.

Český tým se sejde ve středu a již v pátek nastoupí ke svému prvnímu utkání, v němž změří síly s Finskem. V sobotu české hráče čekají Švýcaři a v neděli uzavřou turnaj duelem s favorizovanými Švédy. „Diváci se mohou těšit na skutečně kvalitní florbal. Švýcaři mají v kádru hráče ze švédské ligy a možná překvapí novými herními prvky. Finové přivezou sedm hráčů z A-týmu a svého nejlepšího gólmana Toivoniemiho. A o Švédové? O těch snad netřeba hovořit,“ doplnil Zlatník.

Podobně jako zápasy florbalové extraligy, i utkání českých hráčů v Ostravě bude přenášet Česká televize. Utkání s Finy nabídne ČT4 Sport v pátek ze záznamu, víkendové zápasy se Švýcarskem a Švédskem pak již v přímém přenosu.

Český tým pro Škoda Floorball Cup
Brankáři
Jakub Koráb (Sokol Mladá Boleslav), David Rytych (Future)
Obránci
Radim Cepek (Waldkirch-St. Gallen), Daniel Folta (Jona-Uznach Flames), Milan Garčar (Tatran Střešovice), Tomáš Chrápek (Ostrava), Aleš Jakůbek (Curych), Lukáš Nesměrák (Liberec), Tomáš Trnavský (Grünenmatt)
Útočníci
Milan Fridrich (Tatran Střešovice), Michal Jedlička (Tatran Střešovice), Pavel Kožušník (Torpedo Havířov), Petr Novotný (Sokol Mladá Boleslav), Martin Ostřanský (Alligator Malans), Martin Richter (Tatran Střešovice), Petr Salát (Liberec), Radek Sikora (Grünenmatt), Vojtěch Skalík (Chur), Tomáš Sladký (Wiler-Ersigen), Aleš Zálesný (Grünenmatt), Martin Zozulák (Sokol Pardubice)
Trenéři
Zdeněk Skružný, David Zlatník, Pasi Tilander

Reklama

Související témata: