Hlavní obsah

Slovenčíková je mistryní světa ve volném potápění

ŠARM AŠ-ŠAJCH

Česká reprezentantka Jarmila Slovenčíková se stala mistryní světa ve volném potápění. Na šampionátu, který o víkendu vyvrcholil v egyptském letovisku Šarm aš-Šajch, zvítězila v disciplíně konstantní váha bez ploutví.

Článek

Slovenčíková přitom startovala na MS poprvé, ale už výsledky závodů v nedalekém Dahabu týden před šampionátem ukázaly, že bude usilovat o medaile. V úvodní disciplíně konstantní váha s ploutvemi doplavala v čase 2:04 minut do hloubky 61 metrů a obsadila čtvrté místo, když jí k bronzu chyběly jen dva metry. S 88 metry zvítězila Sara Campbellová z Velké Británie.

V konstantní váze bez ploutví pak Slovenčíková pokořila hloubku 50 metrů v čase dvě minuty 20 sekund a její výkon už nikdo jiný nepřekonal. V obou disciplínách navíc sedmadvacetiletá potápěčka vylepšila vlastní české rekordy.

V konstantní váze s ploutvemi se závodník snaží dosáhnout maximální hloubky pouze na jeden nádech s pomocí ploutví. V disciplíně konstantní váha bez ploutví pak potápěč sestupuje i vystupuje rovněž na jediný nádech prsovým stylem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články