Hlavní obsah

Česká rychlobruslařka Sáblíková úvodní závod SP asi nepojede

PRAHA/CALGARY

Start dvojnásobné rychlobruslařské mistryně světa a vítězky Světového poháru v úvodním podniku nového ročníku SP je ohrožen. Po středečním pádu na oválu v Calgary v rychlosti okolo 50 km/h má četné zhmožděniny a natržený sval.

Foto: REUTERS/Shaun Best

Martina Sáblíková po triumfu na mistrovství světa

Článek

„V tuto chvíli to vypadá, že Martina v úvodním podniku v Salt Lake City startovat nebude. Nemůže pohybovat levou paží,“ sdělil Právu v neděli její trenér Petr Novák.

„Pokud by se její zdravotní stav zlepšil, chtěli bychom, aby nastoupila alespoň na tři kilometry a zajela umístění, kterým by se udržela v elitní skupině. Riskovat ale nebudeme,“ dodal.

Martina Sáblíková se nevzdává: „Chci se vrátit na led, zkusit jezdit.“ O jejím startu se rozhodne v nejbližších dnech, závod se jede o víkendu.

Při víkendových závodech se ukázali i další čeští reprezentanti. Bratr Martiny Sáblíkové, šestnáctiletý Milan, zajel na tříkilometrové trati nový český seniorský rekord. Ten má nyní hodnotu 3:58,50 minut. Na stejně dlouhé trati dojela mezi ženami Andrea Jirků na druhém místě za vítěznou Clarou Hughesovou z Kanady.

Reklama