Hlavní obsah

Boxera Horvátha čeká po MS delší zdravotní přestávka

ÚSTÍ NAD LABEM

Český reprezentant v boxu Štěpán Horváth z SKP Ústí nad Labem bude mít zřejmě po mistrovství světa v Chicagu delší zdravotní přestávku. Na šampionátu dostal Horváth těžký úder na hlavu od moldavského soupeře a po vyřazení v kategorii do 69 kg musel být krátce hospitalizován.

Článek

Podle středečního vydání Ústeckého deníku měl Horváth po pondělním příletu české výpravy z USA velké problémy poznat na letišti vlastní rodiče a další lidi. Šéftrenér reprezentace i ústeckého klubu Svatopluk Žáček však ve středu ČTK řekl, že boxer je zdravotně v pořádku.

"Včera to vyšetření na neurologii ústecké Masarykovy nemocnice konstatovali tamní odborníci. Tím v podstatě potvrdili verdikt lékařky z nemocnice v Chicagu, kde byl Horváth hospitalizován. Štěpán už normálně komunikuje, ale bude v pracovní neschopnosti a od boxu si nějaký čas odpočine," uvedl Žáček.

Šéftrenér soudí, že odchovanec chomutovského boxu potřebuje nyní především klid, než se jeho zdravotní stav zlepší natolik, aby mohl opět začít trénovat. Horváth bude ústeckým obhájcům mistrovského titulu chybět v nadcházejícím souboji o čelo extraligové tabulky s BC Ostrava.

V Chicagu si účast na olympijských hrách v Pekingu nezajistil žádný český boxer. Další kvalifikační turnaje se uskuteční v únoru v Itálii a v dubnu v Řecku.

Reklama