Hlavní obsah

Haase prý během Davis Cupu v Rusku možná otrávili

STUTTGART

Nejlepšího německého tenistu Tommyho Haase při zářijovém semifinále Davisova poháru v Rusku možná někdo otrávil. S překvapivou informací přišel deblový specialista Alexander Waske, kterému ji sdělil nejmenovaný manažer.

Článek

"Mluvil jsem o Davis Cupu s jedním Rusem z Moskvy. Řekl mi, že někdo otrávil Tommyho Haase," prohlásil Waske v rozhovoru pro deník Bild. Waske se zmínil o tom, že Haas v Moskvě dostal střevní chřipku. "On mi na to řekl: 'Ne, otrávili ho'," uvedl.

Případem se už začala zabývat Mezinárodní tenisová federace (ITF). "Bereme to hodně vážně. Vyšetřování začíná už nyní," řekla agentuře AP mluvčí ITF Barbara Traversová.

Haas nemohl kvůli bolestem žaludku a střev nastoupit k nedělní dvouhře a slova o otravě nepovažuje za nesmyslná. "Když si vzpomenu, jak mi bylo zle, tak si to dovedu představit," řekl tenista, který při Davis Cupu v noci na neděli podle vlastních slov strávil víc času na záchodě než v posteli. Haasův náhradník Philipp Petzschner pak stejně jako Philipp Kohlschreiber prohrál nedělní dvouhru a Němci po porážce 2:3 na zápasy vypadli.

Žaludeční problémy německého tenistu neopustily ani po týmové soutěži a na poslední chvíli přišel o šanci na Turnaj mistrů. "Cítím se už několik týdnů slabý," posteskl si. Haas byl v péči německého týmového lékaře Ericha Rembecka a podstoupil krevní testy. Ty však zjišťovaly pouze přítomnost nějakého viru, nikoliv případného jedu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články