Hlavní obsah

Čeští florbaloví junioři vstoupili do MS výhrou nad Slovenskem

ZUCHWIL/KIRCHBERG

Čeští florbaloví junioři vstoupili do MS ve švýcarském Zuchwilu vysokou výhrou nad Slovenskem 10:4. Svěřenci trenéra Rudolfa Škubala nesplnili proti nováčkovi elitní kategorie roli favorita pouze v úvodním dějství, po kterém překvapivě prohrávali 2:4. Druhý duel ve skupině A čeká český tým ve středu od 19:30 v Kirchbergu proti obhájcům titulu ze Švédska.

Foto: Martin Neužil

Florbal - ilustrační foto

Článek

Vstup do utkání se českému týmu vydařil. Po 123 vteřinách si připsal první trefu na turnaji díky Curneymu a v osmé minutě zvýšil na 2:0 Peška. Další průběh úvodní třetiny ale patřil Slovensku. Za půl minuty snížil Seman, v 11. minutě vyrovnal Navrátil a pak ještě dvěma trefami dovršil hattrick Seman, jemuž se podařilo potřetí skórovat vteřinu před přestávkou.

Česká devatenáctka však brzy nepříznivý stav smazala. Na začátku druhé části nejdříve využil přesilovku Šebek, pak vyrovnal Mikeš a do vedení dostal favorita v 33. minutě Heczko. V závěrečné dvacetiminutovce už soupeř odpadl a díky gólů Krečmera, Šebka a hattricku Hanice uštědřil Škubalův tým Slovákům "desítku".

"Nepovedená první třetina pramenila hlavně ze zjevné nervozity. Místo aby kluci hráli, tak moc přemýšleli, jak situace řešit. Těch chvilkových zaváhání a nejistoty v soubojích Slováci dokonale využili a překvapivě vedli," řekl trenér Škubal oficiálním stránkám České florbalové unie. "Sami jsme přitom v prvním dějství měli dostatek šancí, ale bohužel jsme do nich pustili i soupeře a Slováci nás potrestali."

Do druhé třetiny došlo v českém týmu ke změně brankářů. "I když v tom byl Ogrocki kvůli nejistým spoluhráčům nevinně, museli jsme udělat změnu. Barák hned začal několika dobrými zákroky a pomohl tým uklidnit. Stáhli jsme rovněž hru jen na dvě pětky, aby se tým dostal rychleji do tempa," uvedl trenér. "Od druhé třetiny jsme se tak výrazně zlepšili v obraně a začalo to tam padat i vepředu," dodal.

Skupina A:
Česká republika - Slovensko 10:4 (2:4, 3:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 3. Curney (Šebek), 8. Peška (Vrána), 24. Šebek (Curney), 26. Mikeš (Heczko), 33. Heczko (Peška), 41. Krečmer (Vrána), 49. Šebek (Vrána), 49. Hanic (Krečmer), 54. Hanic (Vrána), 60. Hanic (Krečmer) - 9. Seman (Meszároš), 11. Navrátil (Poláček), 17. Seman (Piala), 20. Seman. Rozhodčí: A. Bienkowski, R. Bienkowski. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 82.
Švédsko - Lotyšsko 8:2 (5:1, 0:1, 3:0)
Skupina B:
Polsko - Finsko 0:12 (0:2, 0:4, 0:6), Norsko - Švýcarsko 4:8 (0:4, 3:3, 1:1).

Reklama