Hlavní obsah

Čeští korfbalisté prohráli v semifinále MS s Nizozemskem

Čeští korfbalisté prohráli v semifinále mistrovství světa s favorizovaným Nizozemskem 9:22 a v sobotu budou hrát o bronzové medaile s Portugalskem. Nizozemci budou obhajovat titul ve finále proti Belgii. Nizozemští reprezentanti rozhodli o svém vítězství nad českým týmem hned v úvodní čtvrthodině dnešního zápasu, v níž získali rychle vedení 9:1.

Článek

Navzdory snaze čeští reprezentanti nestačili čelit rychlým kombinačním akcím soupeře, který se snadno dostával do střeleckých pozic a také podstatně lépe doskakoval. Naopak čeští korfbalisté se zejména v úvodním poločase jen s obtížemi prosazovali přes důraznou a nesmírně pohyblivou obranu Nizozemců, která je nepouštěla do blízkosti svého koše. Zbývala pouze střelba z větší vzdálenosti, která však postrádala přesnost.

Ve druhém poločase Nizozemci polevili v tempu, českému týmu se podařilo srovnat alespoň částečně krok a zastavit další výrazné narůstání rozdílu ve skóre.

Navzdory prohře byl trenér Radek Honzíček spokojen. "Porážka je pro nás přijatelná. S Nizozemci se dá hrát vyrovnanou partii jen v případě, že se jim nedaří střelba. Což ale v úvodu zápasu neplatilo. Nyní si musíme hlavně doléčit zranění a připravit se na zápas o bronzové medaile," uvedl Honzíček.

Zápas o třetí místo Česko - Portugalsko je na programu v sobotu od 14:00, finále Nizozemsko - Belgie začne v 16:00.

Mistrovství světa v korfbalu:
Semifinále:
Nizozemsko - Česko 22:9 (14:4).
Body: Gerritsen 7, Kuipers 6, Struiková, Bakker, Scholtmeijer po 2 - Boumanová 2, Malačka , Prokůpková, Škrobová, Bouman, Pomahač, Ježek a Spěšná po 1.
Belgie - Portugalsko 19:6
Skupina o 5.-8. místo:
Tchaj-wan - Austrálie 20:13, Rusko - Anglie 13:9.

Reklama

Související témata: