Hlavní obsah

Rychlobruslařka Sáblíková trojku na úvod SP podle plánu pojede

Rychlobruslařka Martina Sáblíková nakonec nebude chybět na startu úvodního podniku Světového poháru v Salt Lake City, představí se v závodu na 3000 metrů. Dvojnásobná mistryně světa kvůli zranění nezasáhla do bojů na předešlých tratích, v neděli se ale s nejlepšími poměří. A to i přesto, že se do médií dostala chybná informace, že se ji trenér Petr Novák rozhodl v dějišti olympijských her 2002 šetřit.

Foto: REUTERS/Shaun Best

Martina Sáblíková

Článek

"Martinu jsem odhlásil z patnáctistovky a chybně to bylo spojeno i s trojkou. Tu ale pojede," řekl Novák ČTK. Česká reprezentantka, jež obhajuje celkové prvenství ve Světovém poháru na dlouhých tratích, si naštípla pažní kost po nárazu do hrazení při pádu, který ji potkal minulý týden během přípravy v Calgary. Zranění ji omezuje hlavně při startu a také v zatáčkách.

I přes tento handicap je ale v neděli odhodlaná bojovat o umístění v elitní šestici. "Sice se už cítí trochu lépe, ale ruka ji pořád bolí a hlavně při startu bolet bude. Určitě díky zranění ztratí tak dvě vteřiny, ale ostatní rychlobruslařky toho tady zatím moc nepředvedly, takže pokud bude mít štěstí, mohla by bojovat i o bednu," prohlásil Novák.

Sáblíkovou čeká premiérové vystoupení v SP kolem půlnoci SEČ, její soupeřkou v třetí dvojici před koncem programu bude Němka Daniela Anschützová.

Reklama