Hlavní obsah

Sáblíková začne v Calgary trojkou

PRAHA

Zdravotní stav rychlobruslařky Martiny Sáblíkové se po vítězném závodě na tři kilometry při SP v Salt Lake City sice mírně zhoršil, přesto v pátek nastoupí v Calgary na start druhého podniku seriálu. „Začíná se její oblíbenou tratí 3000 metrů. Martina vyhrála už čtyři závody Světového poháru v řadě a chce jet dál," řekl deníku Právo trenér Petr Novák.

Článek

"Rameno jí zatejpuju a snad zase pomůže léčba laserem. Nemám srdce jí bránit, určitou hranici rizika ale nepřekročíme,“ dodal Novák s tím, že Sáblíková má zřejmě naštípnutou pažní kost, ale pravdu odhalí až důkladné vyšetření doma.

„Martina umí překonat bolest. Na ledě je i tady v Kanadě miminálně, spíš trénuje na kole, kde se drží jednou rukou. Přes to zranění má ale ohromnou formu, chtěla by v Calgary dokonce zvládnout víc tratí,“ uvedl trenér s tím, že oba si jsou vědomi nebezpečí případného pádu.

„Když se bude cítit, pojede v sobotu i patnáctistovku. Přihlášena je také na nedělní kilometr. Pokud by se situace zkomplikovala, mohu ji odhlásit večer před závodem,“ dodal Novák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články