Hlavní obsah

Konečný se zranil, souboj o světový titul musel zrušit

Český boxer Lukáš Konečný musel zrušit plánovaný zápas o mistrovský titul středně lehké váhy asociace WBO s ukrajinským obhájcem Sergejem Dzinzirukem. Konečný si totiž v pondělí při sparingu v německém Magdeburgu s Arménem Khorenem Gevorem zranil žebro.

Článek

Přestože měl sparing podle svých slov Konečný pod kontrolou, nevyvaroval se úderu od Gevora pod pás, který ovlivnil Konečného obranné reakce. Český boxer i přesto pokračoval v souboji, ale hned v následujícím kole zjistil, že bolest jej příliš limituje.

Konečný svému soupeři ale vinu nedává. „Byla to moje chyba. Po tom prvním nešťastném úderu jsem přestal dávat pozor a začal mluvit, takže jsem při jeho dalším údery nebyl vůbec zpevněný. On pouze pokračoval v sérii úderů,“ bránil Arména Konečný.

Vyšetření v ústecké klinice ukázalo, že český boxer utrpěl zhmoždění kloubu devátého žebra při prsní kosti. Od pondělí nastupuje rehabilitaci. Jisté ale je, že zápas o mistra světa lehké střední váhy asociace WBO, který se měl uskutečnit 30. listopadu proti obhájci titulu Ukrajinci Sergejovi Dzinzirukovi, se bude muset zrušit.

„Je to pro mě velká smůla. Cítil jsem se skvěle připraven a podobné šance nepřichází každý den. Byla to pro mě velká šance a zároveň velká výzva. Vše mají teď v rukou manažeři. Pevně věřím, že se podaří přesunout zápas například na začátek příštího roku,“ doufá Konečný.

Reklama