Hlavní obsah

Krasobruslař Verner skončil na Grand Prix v Paříži šestý

PAŘÍŽ

Český krasobruslař Tomáš Verner zakončil nevydařené vystoupení na Grand Prix v Paříži na šestém místě. První velký závod sezóny v pátek začal pokaženým krátkým programem, v němž mu vůbec nešly skoky, sobotní volnou jízdou si alespoň o dvě příčky polepšil. V konkurenci deseti soupeřů zvítězil Kanaďan Patrick Chan.

Článek

Verner při absenci nemocné hvězdy Briana Jouberta patřil k hlavním favoritům spolu s bronzovým medailistou z posledního ME Kevinem van der Perrenem. Jenže ani Belgičanovi Trofej Erika Bomparda nevyšla a skončil bez medaile.

Vítězný Chan byl v polovině soutěže druhý, ale v dnešní volné jízdě sesadil z čela domácího závodníka Albana Préauberta. Před něj se v konečném pořadí dostal i Rus Sergej Voronov. Verner skončil šestý s celkovou známkou 189,37 bodu, nejlepší výkon má přitom o téměř čtyřicet bodů lepší (226,25).

Verner startoval ve Francii potřetí v Grand Prix a zaznamenal nejhorší výsledek. Loni byl v Kanadě pátý a v Rusku čtvrtý. Tentokrát zůstal bez finanční odměny, druhý start v seriálu absolvuje od 29. listopadu v japonském Sendai. Do prosincového finále v Turíně postoupí nejlepších šest krasobruslařů.

Soutěž tanečních párů v Paříži skončila vítězstvím domácích favoritů Isabelle Delobelové s Olivierem Schoenfelderem, úřadujících mistrů Evropy.

Výsledky - konečné pořadí:
Muži: 1. Chan (Kan.) 214,94, 2. Voronov (Rus.) 208,91, 3. Préaubert (Fr.) 207,10, ...6. Verner (ČR) 189,37.
Taneční páry: 1. Delobelová, Schoenfelder (Fr.) 194,14, 2. Chochlovová, Novickij (Rus.) 191,01, 3. Davisová, White (USA) 176,21.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články