Hlavní obsah

Boxer Horváth začal po otřesu mozku z MS opět trénovat

Český reprezentant v boxu Štěpán Horváth v úterý začal opět trénovat. Boxer SKP Ústí nad Labem dostal na říjnovém mistrovství světa v Chicagu od moldavského soupeře ve váze do 69 kilogramů těžký úder na bradu, v dějišti šampionátu byl krátce hospitalizován a po návratu domů měl problémy s identifikací lidí kolem sebe.

Článek

Při vyšetření na neurologickém oddělení ústecké nemocnice lékaři žádné zdravotní následky neobjevili a naordinovali Horváthovi klid. Nyní boxerovi skončila třítýdenní nedobrovolná tréninková přestávka.

Šéf reprezentace a ústeckého klubu Svatopluk Žáček ČTK řekl, že už při povolených vycházkách během pracovní neschopnosti se Horváth snažil běhat. "Nyní se vrací do speciální boxerské přípravy. Kdy poprvé vstoupí do ringu k oficiálnímu zápasu, bude záležet na jeho pocitech. Zřejmě se poradíme s neurologem a možná i s psychologem. Nesmíme nic uspěchat," prohlásil Žáček.

Horváth i další boxeři chyběli o víkendu obhájci mistrovského titulu v extraligovém duelu v Prostějově. Oslabený ústecký tým prohrál 4:14.

Reklama