Hlavní obsah

Sáblíková a spol. nebudou závodit v Moskvě, hale hrozí zřícení

MOSKVA

Světová špička v rychlobruslení včetně Martiny Sáblíkové se o příštím víkendu nepředstaví v Moskvě, kde měl pokračovat Světový pohár. Tamní teprve tři roky starý zimní stadión ve čtvrti Krylatskoje totiž musel být na neurčitou dobu uzavřen, neboť mu hrozí zřícení střechy.

Článek

"Nikdo nebyl zraněn, nikdo nepřišel o život, střecha je celá. Ale hrozí velké nebezpečí, že se zřítí," vysvětlil moskevský starosta Jurij Lužkov, který po čtvrteční návštěvě stadiónu příkaz o jeho zavření vydal. Zrušeny byly všechny plánované sportovní akce, rychlobruslaři v ní měli bojovat o další body do SP 1. a 2. prosince.

Česká výprava v čele se Sáblíkovou se chystá odletět do ruské metropole v pondělí. Ani trenér Petr Novák žádné oficiální informace o problémech v Moskvě nemá, už se o nich ale doslechl. "Dnes jsem mluvil s Holanďany a ti říkali, že tam mají nějaké problémy se střechou. Oficiálně nám ale zatím nikdo nic nesdělil," řekl Novák. Jasno však podle něj musí být v pátek.

Proč se stadió po třech letech provozu rozpadá a byla narušena statika, není jasné. Bude to podle Lužkova zjišťovat zvláštní vládní komise. Opravy si vyžádají několik měsíců.

O osudu třetího závodního víkendu sezóny zatím mezinárodní federace ISU nerozhodla. Jako velmi pravděpodobná se jeví varianta, že bude program přesunut do jiného ruského města Kolomna, kde se v polovině ledna uskuteční mistrovství Evropy. "To je prakticky jisté. V Rusku se pojede určitě," dodal Novák.

Reklama

Související témata: