Hlavní obsah

Vzpěrač Matykiewicz na MS dopoval a má dvouletý trest

PRAHA

Dvouletý zákaz činnosti dostal český vzpěrač Tomáš Matykiewicz za pozitivní dopingový test při letošním mistrovství světa v Thajsku, kde skončil osmnáctý ve váze do 105 kg, ale po nálezu zakazané látky byl diskvalifikován.

Článek

„Matykiewicz měl v těle nedovolený anabolický steroid metandienon a sám se mi přiznal, že to bylo zřejmě z podpůrných prostředků, které si před šampionátem iniciativně koupil ve fitness centru, aniž by o tom informoval lékaře či trenéra. Reprezentanty před podobnými akcemi varujeme, bohuže tu došlo k selhání jedince," říká zaskočený šéf českého vzpírání Petr Krol.

„Pro mne je to obrovské zklamání, vůbec jsem neměl o takovém Matykiewiczově kroku tušení. Je obrovská škoda, že účastník olympijských her v Aténách a naděje i pro Peking si takovým způsobem zničila kariéru," doplňuje reprezentační trenér Petr Ivanič. „Je to neomluvitelný malér, na který nedoplatí jen Matykiewciz, ale celé české vzpírání, protože nás čeká dost tvrdý finanční postih od mezinárodní federace IWF," doplnil Krol s tím, že dopinkové hříšníky měly na MS i Rumunsko, Barma, Irák, Jemen, Kazachstán, Kyrgyzstán, Mexiko a Uzbekistán.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články