Hlavní obsah

Sáblíková a spol. nebudou závodit v Moskvě, hale hrozí zřícení

MOSKVA

Světová špička v rychlobruslení včetně Martiny Sáblíkové se o příštím víkendu nepředstaví v Moskvě, kde měl pokračovat Světový pohár. Tamní teprve tři roky starý zimní stadión ve čtvrti Krylatskoje totiž musel být na neurčitou dobu uzavřen, neboť mu hrozí zřícení střechy. Závody byly přeloženy do jiného ruského města Kolomna.

Foto: Sport Invest

Rychlobruslařky včetně Martiny Sáblíkové se v rámci SP do Moskvy nepodívají. Tamnímu stadiónu totiž hrozí zřícení střechy.

Článek

"Nikdo nebyl zraněn, nikdo nepřišel o život, střecha je celá. Ale hrozí velké nebezpečí, že se zřítí," vysvětlil moskevský starosta Jurij Lužkov, který po čtvrteční návštěvě stadiónu příkaz o jeho zavření vydal. Zrušeny byly všechny plánované sportovní akce, rychlobruslaři v ní měli bojovat o další body do SP 1. a 2. prosince.

Česká výprava v čele se Sáblíkovou se chystá odletět do ruské metropole v pondělí. Ani trenér Petr Novák žádné oficiální informace o problémech v Moskvě nemá, už se o nich ale doslechl. "V pátek jsem mluvil s Holanďany a ti říkali, že tam mají nějaké problémy se střechou. Oficiálně nám ale zatím nikdo nic nesdělil," řekl Novák ČTK.

Proč se stadión po třech letech provozu rozpadá a byla narušena statika, není jasné. Bude to podle Lužkova zjišťovat zvláštní vládní komise. Opravy si vyžádají několik měsíců.

O osudu třetího závodního víkendu sezóny mezinárodní federace ISU rozhodla v pátek odpoledne; podle očekávání byl program přesunut zhruba 120 km od Moskvy do města Kolomna. Tam se také v polovině ledna uskuteční mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: