Hlavní obsah

Šachista Navara vypadl na Světovém poháru s Rublevským

Světový pohár v Chanty-Mansijsku bude pokračovat bez českých šachistů. David Navara dnes v druhém kole vypadl s Rusem Sergejem Rublevským, i když favorizovanému soupeři srdnatě vzdoroval a prohrál až po tie-breakových partiích v bleskovém šachu celkovým poměrem 2,5:3,5.

Článek

Dál jde naopak Polák Bartolomiej Macieja, který v úvodu sibiřského turnaje vyřadil dalšího Čecha Viktora Lázničku. V druhém kole pak nečekaně zdolal i nasazenou trojku Tejmura Radžabova z Ázerbájdžánu, nad nímž vyhrál v obou partiích.

Šachisté budou v Chanty-Mansijsku hrát vyřazovacím způsobem až do 17. prosince, vítěz v příštím roce nastoupí proti Veselinu Topalovovi k zápasu o právo vyzvat mistra světa. O tom se rozhodne v duelu mezi Višvánathánem Ánandem a Vladimirem Kramnikem.

Z výsledků - 2. kolo:
Rublevskij (Rus.) - Navara (ČR) 3,5:2,5, Ivančuk (Ukr.) - Galkin (Rus.) 2,5:1,5, Mamedjarov (Ázerb.) - Kozul (Chorv.) 1,5:0,5, Macieja (Pol.) - Radžabov (Ázerb.) 2:0, Aronjan (Arm.) - Gustafsson (Něm.) 1,5:0,5, Širov (Šp.) - Shulman (USA) 1,5:0,5, Svidler (Rus.) - Pavasovič (Slovin.) 2:0.

Reklama