Hlavní obsah

Kraj: Z třicátin depresi nemám, všechno je přede mnou

Boxer Rudolf Kraj sice hned v úvodu úterního zápasu s Argentincem Fariasem, v němž obhajoval interkontinentální titul organizace WBC, dostal ránu na ucho, po níž mu praskl bubínek, duel ale dovedl do vítězného konce ještě v prvním kole. „To se nepodaří každý den,“ líčil spokojeně po jubilejní desáté výhře mezi profesionály před limitem.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Boxer Rudolf Kraj (vpravo).

Článek

Při čtvrté obhajobě interkontinentálního titulu WBC jste poslal svého argentinského soupeře Fariase k zemi už v prvním kole. Čekal jste v Söldenu tak lehkou prácičku?

Vyhrát chci vždycky, že jo. Hlavně že to tam padlo. To se nepodaří každý den.

Před zápasem jste si trochu stěžoval na zdraví. Měl jste vůbec čas za ty pouhé dvě minuty v ringu si na to vzpomenout?

Ne, ne. Všechno bylo v pohodě. Byl jsem dobře rozcvičenej, svaly byly správně zahřátý. Akorát mám prasklý bubínek v pravém uchu.

A to se vám stalo při zápase?

Hned na začátku jsem dostal úder přímo na ucho. A bylo to.

Takže teď budete běhat po doktorech?

Byl jsem za doktorem Svárovským ve střešovické nemocnici a ten už ví, co se mnou. Měl jsem třikrát prasklý bubínek v levém uchu a teď je prasklina vpravo. Nic velkého, ale v hlavě mi celkem hučí. Do ucha se teď musí dát takový papírek, aby se to zacelilo.

To jste ani neměl čas oslavit 30. narozeniny, které připadly na středu?

V Rakousku byla po zápase party, takže jsme si poseděli a v půl páté ráno vyrazili domů (usmívá se). S kamarády ještě zajdu na pivo. Větší akce dělat nebudu, oslavíme to v rodině.

Někoho při třicátinách přepadnou chmury z budoucnosti, vás se to netýká?

Už mi prostě není dvacet devět, ale deprese nemám. Všechno je přede mnou.

Už tedy víte, jaký zápas vás příště čeká?

Mělo by se to rozhodnout do 7. ledna. Počítám s tím, že půjdu eliminaci s Američanem Mattem Godfreym, který je v žebříčku WBC druhý a já jsem hned za ním. Kdybych vyhrál, boxoval bych o titul mistra světa. Problém je ale v tom, že šampión organizace David Haye tvrdil, že přestoupí z křížové váhy do těžké. Jenže od té doby mlčí. Takže se to rozsekne až v lednu.

Reklama