Hlavní obsah

Squashista Mekbib v Portlandu v semifinále neuspěl. Teď ho čeká oblíbená Kanada

Portland

Nejlepší český squashista Daniel Mekbib se na turnaji v americkém Portlandu dostal do semifinále. V něm však po vyrovnaném boji podlehl Mexičanovi Leonelu Cardenasovi v pěti setech po 71 minutách. Na akci s dotací 20 tisíc dolarů vyhrál ve třech duelech a porážel soupeře, kteří byli ve světovém žebříčku před ním. Mekbib tak potvrdil, že se mu na zámořských turnajích daří. A to ještě bude hrát v Kanadě, kde získal už tři tituly!

Foto: Irena Vanišová

Český squashista Daniel Mekbib.

Článek

Výborné zápasy odehrál český squashista v Portlandu. V druhém kole vyřadil Portugalce Rui Soarese, který je na světovém žebříčku na 72. místě, Mekbib je o jedenáct příček za ním. Ve čtvrtfinále si poradil s Američanem Chrisem Gordonem, 82. squashistou na PSA. V semifinále však už Mekbib nestačil na Mexičana Cardenasu.

Favorita přitom dostal až do pátého setu. V něm Mekbib vedl 2:1, jenže v ten moment se vývoj zlomil, neboť udělal dvě nevynucené chyby. Soupeř otočil a poté vedl 7:2. Po dalším získaném bodu Mekbibovi ještě svitla naděje, následné chyby už ale naznačovaly, že se porážka blíží. Čech pátý set prohrál poměrem 6:11. „Bohužel jsem v rozhodujícím setu udělal příliš mnoho chyb, což rozhodlo. Celkově mám za sebou skvělý turnaj, hodně jsem se o sobě naučil. Teď je čas se připravit na akci v Torontu v příštím týdnu," prohlásil Mekbib, který prokázal, že je herně blízko světové TOP 50.

Po výpadku v Calgary odehrál v Portlandu skvělé zápasy a opět se tak na světovém žebříčku posune. Severoamerickou šňůru zakončí Mekbib na Chronicle Wealth Guilfoyle PSA 5 Squash Classic 2020 s dotací 6000 dolarů, v němž je prvním nasazeným hráčem. Začátkem března ho čeká domácí mistrovství v Ostravě ve sportovním centru FAJNE.

Squash, Oregon Open 2020 (Portland, 20 tisíc USD)
Semifinále:
Leonel Cardenas (3./Mexiko) - Daniel Mekbib 3:2 (8,-7,5,-8,6)

Reklama