Hlavní obsah

Florbalistky Děkanky obhájily triumf v Poháru ČFbU

Florbalistky pražské Děkanky obhájily vítězství v Poháru ČFbU. Úřadující český mistr ve finále nepřipustil překvapení, ve Svitavách porazil Liberec 5:2, když Severočešky se prosadily až za rozhodnutého stavu.

Článek

Pražanky měly v podstatě celé utkání pod kontrolou. Ačkoliv první třetinu vyhrály na střely na branku 17:1, do šaten šly s nejhubenějším náskokem, o který se překvapivou ranou z úhlu postarala Novotná.

Od druhé části už Děkanka byla produktivnější. Štéglová je zklidnila rychlou trefou z 22. minuty a Rozumová přidala v polovině zápasu třetí gól, po kterém se v liberecké brance protočily gólmanky. I náhradnice Plíšková ještě dvakrát kapitulovala, Liberci se však za stavu 0:5 podařilo odvrátit hrozící debakl a dvěma góly snížil porážku do důstojné podoby.

"Jsme po všech stránkách spokojeni, zápas se nám perfektně vydařil. Všechno nám vycházelo, byla to dobrá generálka před lednovým Pohárem mistryň," řekla novinářům trenérka Děkanky Karolína Šatalíková.

Finále:
Děkanka Praha - FBC Liberec 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Branky: 22. a 44. Štéglová, 33. a 46. Rozumová, 11. Novotná - 48. Urbanová, 53. Koníčková. Rozhodčí: Mikula, Kotala. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 195.

Reklama