Hlavní obsah

Čtenáři Sport.cz jednoznačně rozhodli: sportovkyní roku je Martina Sáblíková

PRAHA

Ve středu o půlnoci bylo ukončeno hlasování členů Klubu sportovních novinářů, kteří měli týden na to, aby vybrali z finálové desítky nejlepšího českého sportovce letošního roku. Ve stejném časovém úseku volili také čtenáři Sport.cz v anketě, v níž se sešlo víc než patnáct tisíc hlasů. A výsledek? Hlasování čtenářů zcela suverénně vyhrála rychlobruslařka Martina Sáblíková!

Článek

Sáblíková v letošním roce přivezla z mistrovství světa v Salt Lake City zlaté medaile ze závodů na 3 a 5 km, zlatá byla i na ME ve víceboji, vytvořila světové rekordy na 5 a 10 kilometrů a návdavkem vyhrála Světový pohár. A čtenáři Sport.cz ocenili ve svém hlasování skvělé výkony dvacetileté závodnice zcela jednoznačně: Sáblíková ovládla anketu s 66,8 procenty hlasů!

Na druhém místě skončil s výraznou ztrátou fotbalový brankář Petr Čech, pro nějž hlasovalo 10,7 procent čtenářů. S polovičním ziskem než gólman londýnské Chelsea se umístil na třetím místě desetibojař Roman Šebrle. Mistryně světa v běhu na lyžích Kateřina Neumannová, která v novinářské anketě Sportovec roku obhajuje loňské vítězství, se v hlasování čtenářů umístila na šesté příčce. Výsledky novinářské ankety budou odtajněny 12. ledna při slavnostním večeru v pražském hotelu Hilton.

Sportovec roku podle čtenářů Sport.cz - 15 224 hlasujících
1. Martina Sáblíková (rychlobruslení)66,8 %
2. Petr Čech (fotbal)10,7 %
3. Roman Šebrle (atletika)5,2 %
4. Šárka Záhrobská (sjezdové lyžování)4,7 %
5. Barbora Špotáková (atletika)3,7 %
6. Kateřina Neumannová (běh na lyžích)2,9 %
7. Jaromír Jágr (lední hokej)2,2 %
8. Marek Jankulovski (fotbal)1,4 %
9. Kateřina Baďurová (atletika)1,3 %
10. Michal Šlesingr (biatlon)1,1 %

Reklama