Hlavní obsah

Obhájce žádá rok a půl vězení pro boxerského obra Valujeva

PETROHRAD

Téměř dva roky stará potyčka profesionálního exmistra světa v boxu Nikolaje Valujeva s členem ochranky kvůli špatnému parkování může přijít ruského giganta draho. Advokát napadeného Jurije Sergejeva, kterého prý 213 cm vysoký a 147 kilogramů vážící Valujev ztloukl, požaduje pro boxera osmnáctiměsíční vězení a odškodnění ve výši 30.000 eur.

Článek

Valujev se procesu v Petrohradu nezúčastnil, od počátku kauzy však verzi protistrany popírá. Sám tvrdí, že strážcem pořádku pouze zatřásl, a jeho právník navrhl urovnat spor dohodou a případně odstupným. Žalobce však trvá na tom, že od Valujeva inkasoval nejméně čtyřicet ran. Soud má vynést rozsudek 9. ledna.

Incident se odehrál v lednu 2006 na parkovišti před zimním stadionem v Petrohradu. Sergejev prý tehdy upozornil Valujevovu manželku na nesprávné parkování, jenže výměna názorů údajně skončila ženiným pláčem, načež jej boxer napadl.

"Kdybych ho bil, jak on a někteří lidé říkají, mělo by to pro něj mnohem vážnější následky," odmítl žalobu Valujev, přezdívaný pro své vzezření "zvíře z východu". Jeho oběť se nicméně ohání výsledky tehdejšího vyšetření v nemocnici, podle kterých lékaři zjistili poranění hlavy a hrudníku.

Valujev v současnosti pobývá v Japonsku, kde se připravuje na duel s Bělorusem Sergejem Ljachovičem. Utkají se 16. února v Norimberku a vítěz bude mít právo vyzvat k boji o titul organizace WBA uzbeckého šampiona Ruslana Čagajeva, který v dubnu sesadil Valujeva z trůnu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články