Hlavní obsah

Boxer Valujev má za napadení zaplatit necelých sto tisíc korun

PETROHRAD

Slavný ruský profesionální boxer Nikolaj Valujev byl odsouzen k úhrnné pokutě 130 000 rublů (zhruba 94 000 korun) za dva roky starý incident na parkovišti sportovního komplexu v Petrohradu. Bývalý mistr světa organizace WBA tehdy údajně napadl jednašedesátiletého muže, jenž upozornil Valujevovu manželku na špatné parkování.

Článek

Obrovitý boxer, který je kvůli svému vzezření přezdíván "Zvíře z Východu", musí zaplatit 30 000 rublů jako pokutu a 100 000 jako náhradu škody. Napadený Jurij Sergejev tvrdil, že utrpěl po ataku těžká zranění.

Sám boxer se bránil a přiznal, že s mužem, jenž podle jeho názoru obtěžoval jeho manželku, pouze zatřásl. "Jen si představte, co by se s takovým starým mužem stalo, kdybych ho opravdu uhodil, jak tvrdí," řekl ruským médiím 213 cm vysoký Valujev.

Čtyřiatřicetiletý boxer, jenž loni v dubnu utrpěl první porážku v profesionálním ringu a přišel o pás mistra světa ve prospěch Uzbeka Ruslana Čagajeva, se v současnosti připravuje v Německu na další zápas. Pokud v únoru v Norimberku porazí Bělorusa Sergeje Ljachoviče, bude moci znovu vyzvat Čagajeva a utkat se s ním o titul WBA.

Reklama