Hlavní obsah

Ježek je poprvé českým judistou roku

Jaromír Ježek poprvé v kariéře vyhrál anketu o nejlepšího českého judistu. Reprezentant a člen Sokola Vršovice stanul na pomyslném nejvyšším stupínku před Pavlem Petřikovem a loňskou vítězkou Alenou Eiglovou. Výsledky ankety, v níž rozhodly hlasy trenérů reprezentace a extraligových družstev, svazových funkcionářů a novinářů, byly zveřejněny v pátek v pražském hotelu Duo.

Článek

Ježek měl loni životní sezonu, kterou vyšperkoval především vítězstvím v závodu Světového poháru v Birminghamu a ve váhové kategorii do 73 kg se drží na šestém místě v olympijské kvalifikaci, což mu dává slušné vyhlídky na účast v Pekingu. Ježek v anketě zvítězil s náskokem pouhých osmi bodů před Petřikovem.

Ten zase získal na SP v Bukurešti stříbro a na dalších dvou závodech elitní kategorie se dostal do bodované sedmičky. Stejnou pozici hájí i v olympijské kvalifikaci. Petřikov v anketě i loni skončil druhý, naopak Eiglová klesla na třetí místo. Z loňské nejlepší trojice tak vypadla Andrea Pokorná, která se v uplynulé sezóně věnovala mateřským povinnostem.

Výsledky:
Judista roku: 1. Ježek (Sokol Praha Vršovice) 164 bodů, 2. Petřikov 156, 3. Eiglová (oba PSK Hradec Králové) 109, 4. Dubský (USK Praha) 91, 5. Chytrá (JC Štola Praha) 40, 6. Pokorný (Sokol Hradec Králové) 24.
Juniorka roku: Kodešová (SJ Litoměřice).
Junior roku: L. Krpálek (USK Praha).
Kadetka roku: Šediváková (Sokol Praha Vršovice).
Kadet roku: Vaníček (SKP Judo Jičín).

Reklama