Hlavní obsah

Do bitvy o Super Bowl prošly New England a New York

Nejsledovanější sportovní utkání roku v USA o Super Bowl v americkém fotbalu obstarají 3. února v arizonském Glendale vysoce favorizovaní New England Patriots s překvapením vyřazovacích bojů New Yorkem Giants. Patrioti po bezkonkurenčním tažení základní částí podle očekávání prošli i play-off, ve finále Americké konference v neděli přehráli San Diego 21:12.

Článek

Tým z Bostonu se může stát druhým celkem v historii, který kompletní ročník NFL absolvuje bez porážky. Patriots už mají na kontě 18 vítězných zápasů. V roce 1973 získali trofej Miami Dolphins, jejichž "čistá" sezóna tehdy čítala 17 utkání.

Patriotům budou stát v cestě "Obři" z New Yorku, kteří před play-off nepatřili k favoritům, ale v konferenčním finále Národní ligy obstáli v mrazivém počasí proti domácím Green Bay Packers a v prodloužení je zdolali 23:20. Hrdinou zápasu se stal Lawrence Tynes, který v nastavení proměnil tříbodový kop z 42 metrů.

Finále bude odvetou za dramatický duel ze základní části, v kterém Patriots málem přišli o čisté konto, protože museli vymazat dvanáctibodové manko, než zvítězili 38:35.

Reklama