Hlavní obsah

Povinné tance vyhráli obhájci titulu Delobelová a Schoenfelder

ZÁHŘEB

Francouzský krasobruslařský pár Isabelle Delobelová, Olivier Schoenfelder vykročil v povinných tancích za obhajobou evropského titulu. Na šampionátu v Záhřebu vyhrál úterní první ze tří částí soutěže, když o bod porazil ruskou dvojici Oksana Domninová, Maxim Šabalin. Třetí jsou další Rusové Jana Chochlovová a Sergej Novickij. Český taneční pár Kamila Hájková, David Vincour, který celý soutěžní program v Záhřebu zahajoval, je průběžně na osmnácté příčce.

Článek

Domninová se Šabalinem nastoupili hned v první skupině a po vydařeném výkonu v rytmu polky dlouho vedli. Až v závěru programu na ně zaútočili Delobelová se Schoenfelderem, kteří obdrželi vyšší známky především za technickou náročnost programu, a dostali se na první pozici. Náskok jednoho bodu je však z pohledu dalšího vývoje soutěže téměř zanedbatelný.

Hájková s Vincourem na evropské scéně předvedli standardní výkon. Před dvěma lety byli na kontinentálním šampionátu devatenáctí, loni si polepšili na sedmnáctou pozici a na podobné umístění rozjeli soutěž i nyní. Mezi páry jsou v této oblasti výsledkové listiny minimální rozdíly, od patnáctých rakouských reprezentantů Barbory Silné a Dmitrije Matsjuka dělí české tanečníky jen 1,56 bodu.

Výsledky ME v krasobruslení:
Taneční páry - po povinném tanci: 1. Delobelová, Schoenfelder (Fr.) 41,25, 2. Domninová, Šabalin 40,25, 3. Chochlovová, Novickij (všichni Rus.) 37,37, 4. Faiellaová, Scali (It.) 36,87, 5. Pechalatová, Bourzat (Fr.) 34,58, 6. Kerrová, Kerr (Brit.) 33,55, ...18. Hájková, Vincour (ČR) 24,88.

Reklama

Související témata: