Hlavní obsah

Delobelová a Schoenfelder udělali další krok k obhajobě titulu

ZÁHŘEB

Francouzi Isabelle Delobelová a Olivier Schoenfelder udělali další krok k obhajobě evropského titulu v kategorii tanečních párů. Na krasobruslařském šampionátu v Záhřebu po povinném tanci vyhráli i ten originální a před pátečním vyvrcholením soutěže mají náskok 1,82 bodu před Rusy Oksanou Domninovou a Maximem Šabalinem. Třetí jsou průběžně další Rusové Jana Chochlovová a Sergej Novickij.

Článek

Čeští reprezentanti Kamila Hájková a David Vincour si díky odstoupení arménské dvojice polepšili na sedmnáctou příčku. Od patnácté pozice, na niž chtěli před šampionátem útočit, je dělí 2,27 bodu.

Delobelová se Schoenfelderem uzavírali program a předvedli nejlepší výkon odpoledne. Hru emocí na francouzské folklórní rytmy na ledě rozehráli už při nástupu k originálnímu tanci a publikum bavili po celý jeho průběh. Navíc se na rozdíl od svých největších konkurentů vyvarovali vážných technických chyb.

Domninová se Šabalinem si boj o evropský titul zkomplikovali při sólové taneční piruetě, při níž partner viditelně zaváhal. Při rozbruslení přitom s tímto prvkem neměli sebemenší potíže. "Možná jsme potom byli v závodě až příliš uvolnění," hledal Šabalin příčiny hrubky.

Hájková s Vincourem si pro originální tanec vybrali polku a se svým výkonem byli spokojeni. "Chceme nejen ukázat český folklór, ale taky si ten tanec užít, a to se nám dnes povedlo," řekla Hájková. Českým tanečníkům nevadí ani špatný led v záhřebské hale. "Neskáčeme, takže nám to takové problémy nedělá. Ale je tvrdší, než na jaký jsme zvyklí," poznamenal Vincour.

Taneční páry - po originálním tanci:
1. Delobelová, Schoenfelder (Fr.) 103,97 bodu, 2. Domninová, Šabalin 102,15, 3. Chocholovová, Novickij (všichni Rus.) 97,40, 4. Faiellaová, Scali (It.) 95,66, 5. Kerrová, Kerr (Brit.) 92,09, 6. Pechalatová, Bourzat (Fr.) 91,55, ...17. Hájková, Vincour (ČR) 70,80.

Reklama