Hlavní obsah

Nejlepším tanečním párem Evropy jsou Domninová se Šabalinem

Ruští krasobruslaři Oksana Domninová a Maxim Šabalin získali na evropském šampionátu v Záhřebu titul v kategorii tanečních párů. Po volném tanci předstihli dosud vedoucí obhájce titulu Isabelle Delobelovou a Oliviera Schoenfeldera z Francie o 1,22 bodu. Třetí skončili další Rusové Jana Chochlovová a Sergej Novickij.

Článek

Čeští reprezentanti Kamila Hájková a David Vincour obsadili stejně jako loni 17. místo. Od patnácté pozice, na niž chtěli před šampionátem zaútočit, je dělilo více než devět bodů.

Francouzští krasobruslaři, kteří v Záhřebu vyhráli povinný i originální tanec, jeli v závěrečné skupině jako první z aspirantů na medaile a publikum nadchli představením na hudbu z filmu Piano. Rozhodčí pak ale ještě výše ocenili jízdu Domninové se Šabalinem, kteří za Chačaturjanův valčík dostali o tři body více a po loňském stříbru si se svými přemožiteli vyměnili pozice.

ME - taneční páry:
1. Domninová, Šabalin (Rus.) 207,14 bodu, 2. Delobelová, Schoenfelder (Fr.) 205,92, 3. Chochlovová, Novickij (Rus.) 197,06, 4. Faiellaová, Scali (It.) 190,95, 5. Pechalatová, Bourzat (Fr.) 185,26, 6. Kerrová, Kerr (Brit.) 182,06, ...17. Hájková, Vincour (ČR) 141,32.

Reklama