Hlavní obsah

Konečný si zkrátí čekání na životní duel přípravným zápasem

PRAHA

Čekání na odložený souboj o titul mistra světa si profesionální boxer Lukáš Konečný zpestří duelem s Rumunem Vasilem Suricou. Interkontinentální šampión v lehké střední váze organizace WBO nastoupí k zápasu na šest kol 23. února v německém Halle.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Lukáš Konečný.

Článek

"V posledním duelu před svým životním soubojem jsem se chtěl předvést v domácím prostředí, ale bohužel v tomto termínu se u nás nepořádá žádný boxerský galavečer," uvedl v pondělí Konečný v tiskové zprávě.

Poslední soutěžní utkání absolvoval loni v červnu. Pak byl dvakrát odložen jeho souboj o titul mistra světa organizace WBO s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. Na podzim se zranil nejprve Konečný a nedávno potkal stejný osud jeho soupeře. Nyní se zdá, že by se mohli střetnout v dubnu nejspíš v Drážďanech.

Souboj se Suricou domluvil Konečnému na jeho přání manažer Ulf Steinforth, aby nevypadl z tempa. Rumunský boxer má velmi pasivní bilanci 13 výher, 24 proher a dvě remízy, ale dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa ho nechce podcenit.

"On nemá co ztratit a může jen překvapit. Prohra by přitom pro mě znamenala zrušení duelu o mistra světa. Pokud chci bojovat o nejvyšší příčky, musím ho porazit. Bude to dobrý test před duelem s Dzinzirukem," uvedl Konečný.

Reklama