Hlavní obsah

Na Euro Floorball Tour nastoupí Češi se čtyřmi nováčky

PRAHA

Ve švýcarském Curychu se ve dnech 1. - 3. února uskuteční druhý díl Euro Floorball Tour mužů 2008. Turnaje se zúčastní Česká republika, Švédsko, Finsko a domácí Švýcarsko. V nominaci trenérů Zlatníka a Skružného jsou i čtyři nováčci - Barák, Slaný, Fojta a Šebek. Ženy ve stejném termínu odehrají svůj turnaj EFT ve Švédsku.

Článek

Mezi nováčky je mladý gólman Jiří Barák, který nahradil nemocného Jiřího Vochozku. Barák byl na posledním MS juniorů vyhlášen jako nejlepší brankář a momentálně nastupuje v dresu Chodova. „Jirka před Vánoci onemocněl, strávil čtrvnáct dní v nemocnici a na veškerý sport teď musí zapomenout,“ řekl na úterní tiskové konferenci trenér Skružný.

Dalším novicem je Ondřej Fojta. „Je to vůdčí typ, nebojí se jít do souboje jeden na jednoho,“ popsal mladého útočníka kouč. Štěpána Slaného už trenéři sledovali delší dobu, pozvánku však dostal až nyní. Posledním, kdo poprvé okusí reprezentační dres, je Daniel Šebek „Vysoký hráč s výbornou prací s míčkem. Tlačí se do střely a měl by být zakončovatelem,“ pokračoval Skružný.

Ve Švýcarsku bude český tým zkoušet různé varianty

Turnaj ve Švýcarsku by měl českému týmu sloužit především k vyzkoušení různých herních variant. „Za prvé hledáme stálého třetího hráče k Cepkovi a Kožušníkovi v prvním útoku a ve druhém útoku pak chceme vyzkoušet Milana Fridricha s dvojicí Zálesný, Sikora,“ poznamenal.

Realizační tým se rozšířil o Aleše Pitu, který bude zastávat pozici kondičního trenéra. „Má velké zkušenosti. V současné době působí v pražské fotbalové Spartě,“ řekl Skružný.

Program Euro Floorball Tour, Curych:
Pátek 1. února:
16:30 Česko - Švédsko
19:30 Finsko - Švýcarsko
Sobota 2. února:
15:00 Švédsko - Finsko
18:00 Švýcarsko - Česko
Neděle 3. února:
11:00 Finsko - Česko
14:00 Švýcarsko - Švédsko
Nominace české reprezentace na EFT:
Brankáři: Jakub Koráb (Mladá Boleslav), Jiří Barák (Chodov).
Obránci: Pavel Brus (Vítkovice), Tomáš Chrápek (Ostrava), Aleš Jakůbek (Zurich), Marek Lébl (Davos-Klosters), Lukáš Nesměrák (Liberec), Tomáš Trnavský (Grünenmatt).
Útočníci: Radim Cepek (Waldkirch-St. Gallen), Ondřej Fojta (Mladá Boleslav), Milan Fridrich (Střešovice), Pavel Kožušník (Havířov), Martin Ostřanský (Alligator Malans), Radek Sikora (Grünenmatt), Vojtěch Skalík (Chur Unihockey), Tomáš Sladký (Wiler-Ersigen), Marek Soukup (Future), Daniel Šebek (Future), Aleš Zálesný (Grünenmatt), Štěpán Slaný (Mladá Boleslav).

Reklama