Hlavní obsah

Trenér kyperských střelců Málek chce medaili z OH

LARNAKA

Střelec Petr Málek, stříbrný z OH v Sydney v brokové disciplíně skeet, už osmým rokem trénuje kyperskou reprezentaci. Loni jeho svěřenci poráželi celý svět. Z mistrovství Evropy přivezli ze čtyř kategorií pět medailí, z mistrovství světa pak čtyři.

Článek

„Nejlepší byl Achilleos, který získal titul mistra světa i Evropy, vyhrál finále Světového poháru, jeden závod tohoto seriálu a v dalším byl druhý. A to střílel skutečně jen pět velkých soutěží. Byl také vyhlášen nejlepším světovým střelcem za rok 2007,“ říkal novinářům v Larnace Petr Málek, když se přišel podívat po střeleckém tréninku na české fotbalisty. On je zase považovaný za nejlepšího brokového trenéra planety.

Na OH do Pekingu pojedou jeho svěřenci Achilleos, Nicolaides a mezi ženami bude startovat Eleftheriou. „Už za sebou máme přípravu v Dubaji, ale na Kypru jsou teď ideální podmínky. Není horko, ani zima, proto střílíme tady. Také sem jezdí střelci z jiných zemí. Přijedou i z Česka. Mám tu momentálně svoje dva syny, kteří už v Brně střílejí a jsou v juniorských týmech,“ dodal Málek.

Jeho kyperští svěřenci si dělají pro Peking medailové ambice. „Kypr nikdy nezískal olympijskou medaili a všichni tu věří, že střelci budou první, kdo to dokáže. Pokud bude mít hlavně Achilleos formu jako loni, je to reálné. Po olympiádě chci na Kypru skončit. Nabídky mám i z jiných zemí, ale já se chci vrátit domů a pracoval tam,“ rozloučil se Málek.

Reklama