Hlavní obsah

Stolní tenisty před MS brzdí zranění Gavlase a Korbela

PRAHA

Antonín Gavlas vypadl kvůli zranění kolena z nominace na mistrovství světa družstev ve stolním tenisu. V cestě do Číny mu zabránily přetržené zkřížené vazy v koleně z bundesligového utkání, v týmu by jej měl nahradit Tomáš Konečný. Potíže má i Petr Korbel, který laboruje se zraněnými třísly.

Foto: internet

Petr Korbel

Článek

Ta českou jedničku limitovala při víkendovém turnaji Top 12, kde nedosáhl na čtvrtfinále. Ve Frankfurtu bolesti načas utlumily injekce, ale nakonec český reprezentant raději nedohrál závěrečný zápas ve skupině s Rakušanem Wernerem Schlagerem. "Nemělo cenu pokoušet další zhoršení zdravotního stavu. Petr teď především potřebuje klid, aby se mohl dát rychle zdravotně do pořádku," uvedl reprezentační trenér Tomáš Demek.

Šampionát v Kuang-čou se uskuteční od 24. února do 2. března, české stolní tenisty čeká týden před odletem do Číny společné soustředění s rakouskou reprezentací v Alpách. Korbel v té době zřejmě ještě odehraje přeložený zápas bundesligy, neboť Düsseldorf jej nechce na reprezentační soustředění uvolnit. "Doufám, že se nám to ještě podaří nějak vyřešit, abychom se mohli připravovat v kompletním složení," dodal Demek.

Český tým bude na MS obhajovat překvapivé páté místo z Brém z roku 2006.

Reklama