Hlavní obsah

Světový pohár dvojbobů je po sporu Kanaďanů prakticky rozhodnutý

WINTERBERG

Víkendové vyvrcholení Světového poháru bobistů ve Winterbergu poznamenal nenadálý odjezd kanadského spolufavorita Pierra Luederse z dějiště. Stříbrný olympijský medailista se podle představitelů bobové federace sebral po ostrém sporu s vedením týmu a s celou posádkou odcestoval domů. Uvolnil tím cestu k celkovému prvenství v kategorii dvojbobů domácímu Andremu Langemu.

Článek

Ten má premiérové pohárové vítězství prakticky jisté, protože mu ve finálovém závodě stačí obsadit 28. místo.

Lueders se prý s funkcionáři nepohodl ohledně sestavení posádky. Odmítl jakýkoliv zásah do svého rozhodování a pokusu vedení o změnu se vzepřel. Pravděpodobná je údajně i jeho absence na mistrovství světa v Altenbergu v příštím týdnu.

Kanaďan měl dobré vyhlídky na zisk pohárové trofeje především na čtyřbobu, kde figuruje na třetím místě s malou ztrátou 39 bodů na ruského lídra Alexandra Zubkova, který vede zase jen o dva před Langem. Ve dvojbobech dělí Luederse na druhém místě od Langeho 177 bodů, teoreticky může celkově vyhrát už jen Švýcar Ivo Rüegg. Ten ztrácí dvě stovky bodů, zatímco ve hře jich je pro vítěze závodu 225.

Reklama