Hlavní obsah

Tenistka Cibulková nepřešla přes 2.kolo, Zakopalová vyřadila Byčkovovou

ANTVERPY

Slovenská fedcupová reprezentantka Dominika Cibulková vypadla na tenisovém turnaji v Antverpách v druhém kole. V duelu soupeřek z první padesátky světového žebříčku ve středu osmnáctiletá Slovenka nestačila na zkušenější devátou nasazenou Li Na z Číny, které podlehla ve dvou setech 4:6 a 3:6. Česká tenistka Klára Zakopalová potvrdila v prvním kole turnaje v chilském Viňa del Mar roli papírové favoritky a vyřadila ruskou soupeřku Jekatěrinu Byčkovovou.

Článek

Osmá nasazená hráčka ale svedla o postup do druhého kola tuhou třísetovou bitvu, kterou zahájila vítězstvím v tie-breaku a po ztrátě druhého setu vyhrála rozhodující sadu 6:3.

Pětadvacetiletá Zakopalová tak vrátila o tři roky mladší soupeřce porážku z dosud jediného vzájemného utkání na Australian Open před dvěma lety.

Petra Cetkovská svoji krajanku Zakopalovou nenapodobila a středeční zápas prohrála. V druhém kole byla nad její síly Marija Korytcevová. Ukrajinka zvítězila 6:3, 6:4 a po roce vyrovnala bilanci vzájemných zápasů na 1:1.

V Chile hrají tenistky na antuce o dotace v celkové výši 200 000 dolarů.

Navrátilová s Jugičová-Salkičová nestačila na ukrajinský pár

Česká tenistka Gabriela Navrátilová se spoluhráčkou Jugičová-Salkičová z Bosny nestačila v prvním kole čtyřhry na ukrajinský sesterských pár Bondarenkových 0:2 na sety.

Turnaj na tvrdém povrchu se v Belgii hraje o dotace v celkové výši 600 000 dolarů.

Na tenisovém turnaji v Marseille nepotěšil domácí fanoušky Švýcar Stanislas Wawrinka, jenž vyřadil Francouze Sébastiena Grosjeana. Finalista úvodního turnaje sezony v Dauhá prohrál první set 3:6, poté ale utkání otočil a postoupil do dalšího kola podniku s dotací 534 000 eur. Tam se střetne s turnajovou čtyřkou Andym Murraym.

Německá tenistka Martina Müllerová postoupila do druhého kola turnaje ve Viňa del Mar. V úterním zápase porazila domácí Karinu Kochovou-Benvenutovou, jež startovala na divokou kartu. Pro Müllerovou to byl první vítězný zápas na okruhu WTA od září loňského roku. Od té doby sedmkrát za sebou nepřešla první kolo.

ANTVERPY:
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Bacsinszká (Švýc.) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 3:6, 7:5, K. Bondarenková - Perebijnisová (obě Ukr.) 7:6 (7:1), 6:3.
2. kolo:
Schnyderová (4-Švýc.) - Sugijamaová (Jap.) 6:3, 6:4, Li Na (9-Čína) - Cibulková (SR) 6:4, 6:3, Hantuchová (3-SR) - Wickmayerová (Belg.) 6:4, 6:3.
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Sugijamaová (2-ČR/Jap.) - Dittyová, Fedaková (USA/Ukr.) 7:6 (7:2), 6:2, A. Bondarenková, K. Bondarenková (3-Ukr.) - Jugičová-Salkičová, G. Navrátilová (Bos./ČR) 7:6 (7:3), 7:5.
VIŇA DEL MAR:
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Korytcevová (Ukr.) - Cetkovská (ČR) 6:3, 6:4, Müllerová (5-Něm.) - Schruffová (Něm.) 6:3, 6:2, Zakopalová (8-ČR) - Byčkovová (Rus.) 7:6 (7:4), 2:6, 6:3, Johanssonová (Fr.) - Martínezová-Sánchezová (Šp.) 0:6, 6:3, 6:4, Müllerová (5-Něm.) - Kochová-Benvenutová (Chile) 6:4, 6:1.

Reklama

Související témata: