Hlavní obsah

Bobisté jsou na MS blízko snu. V neděli se může stát cokoli, říká pilot Dvořák

Altenberg

Za zády jim plápolaly české vlajky, k uším jim doléhaly pochvalné pokřiky mnoha českých fanoušků. „Zatím spokojenost," hlásil v cíli pilot českého čtyřbobu Dominik Dvořák. S parťáky Dominikem Suchým, Jakubem Noskem a Janem Šindelářem jsou po úvodních dvou jízdách na MS v Altenbergu na skvělé sedmé příčce. Zbývající dvě jízdy jsou na programu v neděli.

Čeští fanoušci jsou v Altenbergu u toho. Čtyřbob Dominika Dvořáka útočí na nejlepší české umístění v historii MSVideo: Sport.cz

 
Článek

V Česku žádné ledové koryto není, Dvořák a spol. jezdí celý rok po světě. Přítomnost a podpora českých fanoušků během Světového poháru nebo při šampionátech je pro ně výjimečná. „V Altenbegu je fakt skvělá atmosféra, i díky českým fanouškům. Nikde jinde tohle nezažíváme," lebedil si Dvořák.

Dobře ví, že udržet nynější umístění v obrovské konkurenci nebude vůbec jednoduché. Nicméně, vzhledem k formě české posádky je ovšem ve hře i pohyb směrem vzhůru. Na šesté Rakušany ztrácejí Češi jen 13 setin sekundy.

„Tahle dráha je nejtěžší v Evropě, se spoustou zatáček. Člověk si tady vyzkouší úplně všechno. Navíc počasí je každou chvíli jiné. Stát se tedy může v neděli cokoli. Uděláme maximum, abychom sedmé místo udrželi. Nebo ho případně vylepšili," podotkl 27letý Dvořák.

S kamarády ze čtyřbobu útočí na nejlepší české umístěné v historii MS, kterým je desáté místo z roku 2015. Podaří se Dvořákovi a spol. české maximum posunout?

Reklama

Související témata: