Hlavní obsah

Na ME biatlonistů se představí i švédský běžec na lyžích Brink

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Švédský běžec na lyžích Jörgen Brink, který před pěti lety na MS v italském Val di Fiemme získal tři bronzové medaile, ozdobí svým startem nadcházející mistrovství Evropy biatlonistů v Novém Městě na Moravě. Dvaatřicetiletý Brink si v kariéře připsal i jedno individuální vítězství ve Světovém poháru v běhu na 30 kilometrů v estonském Otepää.

Článek

Příznivci českého lyžování si Brinka pamatují hlavně ze šampionátu ve Val di Fiemme, kde v maratónu dlouho proháněl při cestě za titulem mistra světa Martina Koukala. Z tohoto závodu si nakonec Brink odnesl bronzovou medaili. Loni při Vasově běhu se dělil shodným časem po dramatickém finiši o třetí místo s Norem Jörgenem Auklandem.

V posledních třech sezónách se Brink věnuje vedle běhu na lyžích také biatlonu. Zatím ale na větší úspěchy teprve čeká a jednou z jeho velkých příležitostí prosadit se bude i závod v Novém Městě na Moravě. Zdejší tratě Zlaté lyže zná ze svých předcházejících startů ve Světovém poháru.

Naposledy se na Českomoravské vysočině představil před třemi lety. Ve sprintu tehdy obsadil 15. místo, v běhu na 15 kilometrů skončil hluboko v poli poražených.

Reklama