Hlavní obsah

Ruští jezdci opět ovládli ledovou dráhu, Klatovští byli pátí

KRASNOGORSK

Mistrovství světa družstev na ledové ploché dráze skončilo podle očekávání triumfem ruských jezdců. Na domácím oválu v Krasnogorsku získali Nikolaj Krasnikov, Vitalij Chomicevič a Stanislav Archipov pro Rusko už 26. titul z třiceti možných.

Článek

Zatímco Krasnikov a Chomicevič už byli členy vítězného družstva pětkrát, Archipov triumfoval poprvé. Český tým reprezentovaný bratry Antonínem a Janem Klatovskými zopakoval loňské páté místo, náhradník Jan Pecina do bojů nezasáhl.

Starší Antonín Klatovský byl dokonce třetím nejúspěšnějším jezdcem podle počtu získaných bodů a v nedělní druhé polovině závodu jediným, kdo dokázal přijet do cíle před některým z ruských reprezentantů. "Naše medailové šance padly po souboji s Finy," poznamenal šéf týmu Milan Špinka k nedělnímu klíčovému souboji, který po pádu Jana Klatovského skončil 5:1 pro Seveřany.

Druhé místo v Rusku obsadili Rakušané s hvězdným Franzem Zornem, který se vrátil do týmu po čtyřleté pauze zaviněné spory s vedením. Bronz vybojovali Finové, kteří měli ve svém středu nejúspěšnějšího jezdce víkendu Anttiho Aakka. Před českým týmem skončili ještě Švédové s šedesátiletým Perem-Olovem Sereniusem.

Reklama

Související témata: