Hlavní obsah

Konečný si před zápasem s Dzinzirukem vylepšil statistiky

HALLE

Český profesionální boxer Lukáš Konečný si zpestřil výhrou nad Kumfutou Makkusuou čekání na životní zápas s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem o titul mistra světa organizace WBO v lehké střední váze. Konečný v sobotu večer porazil soupeře z Konga k.o. ve druhém kole a vylepšil si tak své osobní statistiky. Aktuálně má dvojnásobný bronzový medailista z amatérského MS na svém kontě 36 výher, z toho osmnáct před limitem, a dvě porážky.

Článek

"Nakonec to bylo klidné a bezproblémové vítězství, přestože jsem ze zápasu měl trochu obavy. Makkusua normálně boxuje o dvě váhové kategorie výše než já, navíc byl větší, mohutnější a jeho bilance také nebyla tak špatná," vysvětloval Konečný ČTK důvody, proč měl ze svého soupeře respekt. "Po pár vteřinách v ringu jsem ale věděl, že to bude v pohodě," řekl člen německé stáje SES Ulfa Steinfortha.

Vzhledem k tomu, že Makkusua, jenž měl před duelem bilanci deseti výher a deseti porážek, boxoval stejně jako Dzinziruk v obráceném gardu, snažil se Konečný podle svých slov zkoušet "věci", které by mohl použít proti zkušenému Ukrajinci. "Jenže tenhle soupeř nebyl nic moc. Ve druhém kole jsem ho trefil na spodek a on se už nepostavil. Po pěti minutách tak byl konec, což mě docela zklamalo," přiznal devětadvacetiletý boxer po duelu, který ringový rozhodčí Manfred Küchler ukončil ve druhém kole v čase 2:10.

Konečný doufá, že se duel uskuteční v Drážďanech

Nyní čeká Konečného několik dní volna a poté se opět začne připravovat na životní duel s Dzinzirukem, který byl kvůli zdravotním problémům každého z boxerů již dvakrát odložen. "Podle posledních informací to vypadá, že bychom se měli utkat na konci dubna nebo na začátku května. Manažeři nyní hledají galavečer, na kterém by se zápas uskutečnil," uvedl Konečný.

Vypadá to však, že k souboji nakonec nedojde v Drážďanech, které byly v minulých dnech ve hře. "Můj manažer se však stále snaží domluvit, aby to bylo tam. Organizátor by měl jistotu, že přijede hodně lidí z Čech," dodal Konečný, který bydlí v Ústí nad Labem, které je od Drážďan vzdálené jen 60 kilometrů. Východoněmecké město by tak pro něj i jeho fanoušky bylo ideální.

Reklama