Hlavní obsah

Stolní tenisté zahájili MS vítězstvím nad Švédskem

KUANG-ČOU

České družstvo stolních tenistů vstoupilo do mistrovství světa v čínském Kuang-čou cenným vítězstvím 3:1 nad Švédskem. Dvěma vyhranými zápasy se o úspěšný začátek zasloužil dlouhodobě nejlepší český hráč Petr Korbel, jenž se před startem šampionátu stihl uzdravit ze zranění třísel. Ženy prohrály jasně 0:3 s Nizozemskem.

Foto: internet

Nejlepší český stolní tenista Petr Korbel.

Článek

Šestatřicetiletý Korbel porazil v úvodním utkání 3:1 nebezpečného Pära Gerella. Druhý bod získal po vynikajícím výkonu Tomáš Pavelka po výhře nad švédskou jedničkou Jensem Lundqvistem.

Ve třetím duelu debutant v seniorské reprezentaci Josef Šimončík nestačil na Roberta Svenssona, ale Korbel následně v pětisetové bitvě jedniček obou týmů získal rozhodující třetí bod. Čtvrtý muž z olympijského turnaje v Atlantě 1996 sice promarnil vedení 2:0 na sety, rozhodující páté sadě však dominoval.

Příštím soupeřem českého týmu budou v pondělí vicemistři světa z Koreje, dalšími týmy ve skupině B jsou Maďarsko, Tchaj-wan a Polsko. Do čtvrtfinále postupuje vítěz z každé šestičlenné skupiny, celky z druhých a třetích míst čeká osmifinále.

České stolní tenistky vstoupily do turnaje jednoznačnou prohrou s Nizozemskem. Trio Iveta Vacenovská, Renata Štrbíková a Dana Hadašová nezískalo v duelech proti čínským rodačkám Li Ťie, Li Ťao a naturalizované Rusce Jeleně Timinaové ani set. V pondělí čeká Češky dvojzápas s Japonskem a Francií.

MS ve stolním tenise:
Muži - skupina B:
Česko - Švédsko 3:1
Korbel - Gerell 3:1 (11, 7, -7, 7), Pavelka - Lundqvist 3:1 (3, -5, 5, 7), Šimončík - Svensson 0:3 (-4, -8, -5), Korbel - Lundqvist 3:2 (3, 7, -7, -10, 4).
Tchaj-wan - Maďarsko 3:1, Korea - Polsko 3:1.
Ženy - skupina D:
Česko - Nizozemsko 0:3
Vacenovská - Li Ťie 0:3 (-10, -6, -5), Štrbíková - Li Ťiao 0:3 (-6, -9, -9), Hadačová - Timinaová 0:3 (-10, -10, -8).
Japonsko - Itálie 3:0, Korea - Francie 3:0.

Reklama